DOPORUČUJEME
Matrace Lima, počtvrté produktem roku
Sendvičová matrace Lima

Partnerská sendvičová matrace Lima, dvojí tuhosti. Tato matrace má z každé strany jinou tu...

od 4 189 Kč

Zdravé spaní pro miminko

Kvalitní matrace je důležitá v každém věku. Dokonce už svému miminku můžete díky takové matraci dopřát kvalitní a zdravý spánek. Ale pozor! To, co je vhodné pro dospělého, nemusí být vhodné pro dítě!

Matrace pro miminko

Nejčastějších chyb se rodiče dopouštějí při výběru tvrdosti matrace a zónováníPokud vybíráte matraci pro miminko (obvykle ve věku 0-2 let), potřebujete matraci v rozměru 120x60 cm nebo 140x70 cm. To je totiž nejčastější rozměr dětské postýlky (na přání lze ovšem vyrobit i atyp). V takovém případě volte dětské matrace, které jsou vyrobeny přímo pro ty nejmenší. Tyto matrace mají optimální tuhost a vyrábí se v požadovaných rozměrech. Výška se pohybuje obvykle okolo 8 cm.

Miminko

 

Z jakého materiálu vybírat matraci pro miminko?

Pro ty úplně nejmenší se doporučují matrace pěnové, které jsou tvořeny tzv. PUR pěnou. Tyto matrace

Matrace z kokosového vlákna

se vyznačují nejen svou pevností, ale zároveň i lehkostí a vzdušností, což napomáhá cirkulaci vzduchu. Podobné vlastnosti mají také přírodní matrace z kokosového vlákna. Kokosové matrace se doporučovaly dříve, jelikož nebyly tak kvalitní pěny pro výrobu pěnových matrací, vězte ale, že pěnová matrace má větší životnost než matrace kokosová.

Uvažujete o monitoru dechu pro miminko?

Monitor dechu se ukládá pod matraci, na které vaše dítě spí. Slouží k upozornění případného ohrožení života dítěte a odhaluje rizikové snížení frekvence nádechů dítěte. Aby monitor správně fungoval a nehlásil falešný poplach, měl by být uložen na matraci s výškou okolo 8 cm. Vhodnými matracemi, které se hodí na monitor dechu, jsou Jirka nebo Kuba.

Obecně platí, že čím je matrace silnější, tím více tlumí impulsy, které má snímat deska monitoru. Nejlépe se hodí matrace s výškou 6 - 8 cm. Nedoporučuje se matrace silnější než 11 cm. I pod takovou matrací může monitor dechu fungovat spolehlivě, ale možná budete muset počkat, až vaše dítě přibere na váze. Důležité také je, aby matrace v postýlce nebyla umístěna natěsno, ale aby rovnoměrně doléhala na snímací desku.

Co se týká hygieny matrace, vyvarujte se hlavně chemickým přípravkům. Dezinfekce matrace by měla probíhat pomocí horké páry, octové vody nebo alespoň provětráním matrace venku na vzduchu. Pomocí mrazu zahubíte roztoče a slunce vám matraci krásně vysuší.


Jaký vybrat potah na matraci?

Zejména u dětí je důležité dbát na správnou hygienu lůžka. Snímatelný a pratelný potah je u většiny

Dětská matrace Jirka

matrací dnes již samozřejmostí. V nabídce máme velké množství potahů. Více informací naleznete v článku typy potahů. Nabízíme také nepropustnou podložku na matrace, která účinně brání proti proniknutí tekutin do jádra lůžka. Bližší informace jsou uvedeny v článku chránič matrace.

 

Matrace pro děti (s výškou do 150 cm)

Zatímco dospělým se doporučují tzv. zónové matrace, pro děti jsou naopak nevhodné, protože dítě na zóny nedosáhne a ty pak podpírají nesprávné partie těla. Pro děti jsou tedy ideální matrace bez zón a se střední tuhostí (tvrdost 2). Obecně by tedy děti s výškou do 150 cm měly mít matraci bez zón.

 

Víte, jak správně spát v těhotenství?

My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo
Š 2007-2024 I-MATRACE.CZ
0